Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A ph csoda (lúgosítás)

2008.03.05

Az alábbiakban bemutatunk néhány részletet Dr. Robert O. Young  könyvéből. Ha ismer valakit, akinek fontosak lehetnek ezek az információk, mutassa meg neki az oldalt, vagy ajándékozzon neki egy könyvet!

A könyvben található tudás új dimenziókat nyit meg, és átértékeli az egészség és a betegség fogalmait.

 


"Egy igazi áttörés!...Azt nyújtja, ami a leginkább számít, nem csak a fogyókúra, de egy egészségesebb test, egy újonnan megtalált energia, és egy erősebb immunrendszer szempontjából is." - Harvey Diamond, A Testkontroll c. könyv szerzője

 


„Mindennek az egyensúly a lényege. Az univerzum úgy működik, hogy ellentétpárokat tart egyensúlyban, és az Ön testét alkotó univerzum sem különbözik ettől. Amikor az egyensúly megbomlik, a betegség tünetei jelentkeznek: alacsony energiaszint, fáradtság, túlsúly, ködös gondolkodás, fájdalmak, komoly rendellenességek.

Ez a könyv az egyensúly (egészség) helyreállításáról szól: energia, szellemi frissesség, a testi rendszerek zökkenőmentes működése, tiszta, csillogó szem, szép bőr, és egy karcsú, jó állapotban lévő test. A könyvben leírt programmal mindez heteken belül az Öné lesz.

Mindössze annyit kell tennie, hogy körülnéz, és világosan látszik, hogy a legtöbb, modern életmódot élő ember súlyos egyensúlyhiányban szenved. Elhízottak. Fáradtak. Idő előtt öregszenek. Talán Ön is. Nagy az esélye annak, hogy szerettei közül legalább egyvalaki a három leggyakoribb gyilkos kór valamelyikében szenved: szívbeteg, rákos, vagy cukorbeteg.

Amikor az előadásaimon megkérdezem a közönségtől, hogy kinek van olyan családtagja, aki ilyen betegségben szenved, a terem 70-80%-a felemeli a kezét. Valójában, közülünk a fele társaság szív- vagy cukorbetegségben fog meghalni. Egyharmadunk pedig rákban.

Ha Ön a mai kultúránkban élő legtöbb emberhez hasonlóan gondolkozik, akkor most azt gondolja: „Jó, de meg kell halni valamiben.” Elfelejtettük, hogy az a természetes, ha a halálunk – és az életünk – egészséges! Valójában, mindenkinek veleszületett joga van ahhoz, hogy egészségesen élhessen, egészen a halála napjáig.

Ennek a programnak az a csodálatos ajándéka, hogy ezt az álmot valóra tudja váltani. És higgye el, ennek semmi köze az emberi génállományhoz, a kifinomult orvosi technológiákhoz, vagy a talán még erőteljesebb – és veszélyesebb – gyógyszeriparhoz. A jó hír az, hogy a válasz ezeknél sokkal, de sokkal egyszerűbb dolgokban rejlik. És elérhető, itt és most. Ma.

A kulcs nyilvánvaló, és megtalálható e három fő gyilkos kór esetében (rák, szívbetegség, cukorbetegség). Mindegyik közvetlen összefüggésben van a táplálkozással. I

 


„Abból a feltevésből indulunk ki, hogy az összes egyensúly közül, amit az emberi test igyekszik fenntartani, a legdöntőbb a sav-bázis (vagy sav-lúg) egyensúly. A test a végletekig képes elmenni abban az igyekezetében, hogy fenntartsa a megfelelő, enyhén lúgos természetű vért.

Azonban nagyon könnyen és gyakran előfordul az, hogy a testi szövetek elsavasodnak. Ez az egyensúlyhiány káoszhoz vezet, és megnyitja az utat a betegségekhez. Minden betegség és rossz közérzet mögött a testnedvek és szövetek elsavasodása áll. Ugyanis a test kizárólag akkor válik sebezhetővé a kórokozók által, amikor elsavasodott – az egészségesen lúgos kémhatású egyensúlyban a kórokozók nem tudnak megtelepedni. Továbbá, a savak okozzák is a betegségeket. Röviden, a jó egészség feltétele, hogy a testünk sav-bázis egyensúlya megfelelő legyen. Ezt pedig csak a helyes táplálkozás révén lehet elérni (olyannal, mint amit ebben a könyvben lefektetünk)..."

„A testünk összes szabályozó mechanizmusa (ideértve a légzést, a keringést, az emésztést és a hormontermelést) azon dolgozik, hogy kiegyensúlyozza ezt a finom, belső sav-bázis szintet. A test nem tudja sokáig tolerálni a túlzott savas eltolódásokat. Az egyensúlyhiány korai szakaszában a tünetek még nem olyan erősek, ilyenek lehetnek, mint kiütés, fejfájás, allergiák, megfázás és influenza, valamint pl. homloküreg-problémák. De ahogy a dolgok tovább súlyosbodnak, egyre komolyabbá válik a helyzet. A meggyengült szervek és egész belső rendszerek eredményeként pajzsmirigy-, mellékvese- és májproblémák, stb. léphetnek fel. Ha a szöveti pH túlságosan elmozdul a savas irányba, akkor az oxigénszint lezuhan, és a sejtanyagcsere leáll. Más szóval, a sejtek elpusztulnak. Ön pedig meghal.

Tehát, a pH csökkenése nem megengedhető. Hogy ezt megakadályozza, amikor szembetalálja magát egy csomó beömlő savval, a vér lúgos ásványi anyagokat von ki a szövetekből, hogy ezt kompenzálni tudja. Van egy ásványcsalád, amelyiknek pont az a feladata, hogy semlegesítse, méregtelenítse az erős savakat, ilyen pl. a nátrium, a kálium, a kalcium és a magnézium. Amikor ezek az ásványi anyagok reakcióba lépnek a savakkal, sokkal kevesebb káros melléktermék keletkezik, amelyeket aztán a test ki tud üríteni.

Nos, egy egészséges test szükséghelyzet esetére rendelkezik tartalékkal ezen ásványi anyagokból. De ha a táplálkozás során nem kerül elég belőlük a testünkbe, és kifogy a tartalék, akkor a test máshonnan szerzi be őket, vagyis kivonja a csontokból (kalcium) vagy az izmokból (magnézium) – ahol természetesen szükség van rájuk. Ez könnyedén hiányállapotokhoz vezet – és sok különböző, ehhez kapcsolódó tünethez.”

 


„A savas hulladék a testben előkészíti a talajt rengeteg olyan mikroszkopikus nagyságú élőlény számára is, amelyek potenciálisan pusztító hatással lehetnek ránk, kezdve a sort a Candidával.

A Candida egy latin elnevezés, egy élesztőgomba neve, amely az emberi testben él, de igazából egy gombafajta. Az élesztő-, penész- és egyéb gombák növényi egysejtű életformák, amelyek belakják a földet, a vizet és a levegőt egyaránt. Gyakorlatilag mindenhol ott vannak. A Candida például rendszerint az emésztőcsatornában található. Valójában meghalnánk nélküle. Ezzel együtt könnyen előfordul, hogy drasztikusan túlszaporodik, olyan tünetek széles sorát okozva ezzel, amelyek lehetnek bosszantóak, krónikusak, vagy végzetesek. Ez az a probléma, amit a nők úgy ismernek mint hüvelyi gombásodás, illetve szülők is megismerték talán, ha újszülött gyermeküknek volt valaha szájpenésze (ami nem más, mint a torokban szaporodó Candida)."

Valójában, a túl sok Candida csak egyike a kis gonosztevőknek. Mikroorganizmusok pestisében élünk, mibe éppúgy beletartoznak a gombák, mint a baktériumok és a vírusok. De ami még ennél is rosszab, hogy nem csak a mikroorganizmusok áldozatai vagyunk, hanem anyagcseréjük mérgező végtermékeié, más néven „mikotoxinoké” és „exotoxinoké” („miko” = gomba, „exo”= bakteriális, és „toxin” = méreg).

A mikroorganizmusok akkor hozzák létre ezeket a savas méreganyagokat, amikor megemésztik (igazából megerjesztik) a glükózt, a fehérjéket, és a zsírokat - ugyanazokat a tápanyagokat, amiket a testünk energiatermelés céljából igyekszik használni.

A Candida és más mikroorganizmusok a test gyengébb területein élősködnek, azt mérgezik és túl is terhelik. Egy savas környezetben valójában szabad utat kapnak ahhoz, hogy károsítsák a szöveteket és a testi működést. A testünkben található glükózból élnek, ezt használják energiatermelésre, a zsírunkat és a fehérjéinket pedig (még a genetikai anyagunkat, a nukleinsavakat is!) növekedésre és szaporodásra. Ezek az organizmusok szó szerint élve megesznek bennünket! Majd ezt követően a melléktermékeiket (savakat) bejuttatják a véráramba, valamint a sejtek belsejébe, tovább szennyezve így a rendszert.”


 


„Az elsavasodott belső környezetnek köszönhetjük azokat a plusz kilókat, amelyeket magunkon hordozunk. Védekező manőverként a szervezet zsírsejteket termel, hogy így távolítsa el a savakat a létfontosságú szerveinktől, ezzel próbálva megvédeni őket. Bizonyos értelemben a zsírrétegeink mentik meg életünket!

De pontosan ez az, ami miatt a testünk olyan nehezen szabadul meg tőlük. Ha úgy étkezünk, hogy a szervezetünk lúgosabb legyen, akkor a szervezetnek nem lesz többé szüksége arra, hogy megtartsa ezeket a zsírrétegeket.

A testsúly-problémák adódhatnak abból is, hogy az élesztő- és más gombák akadályozzák a táplálék emésztését. A kialakuló tápanyaghiányok ténylegesen arra sarkallják a szervezetet, hogy plusz kilókat raktározzon, részben azért, mert mindig éhesek vagyunk. Még gyakoribb, hogy a mikotoxinokkal mérgezett vér a májba áramlik méregtelenítés céljából, és ez a plusz megterhelés akadályozza a májat abban, hogy lebontsa a zsírt és a cukrot.

A

 


 „A lényeg: ez a program meghosszabbítja az életét, és új életminőséget tesz lehetővé.

Megnövekszik az energiaszintje, javul szellemi és koncentrációs képessége, erősebbé válik, javul az állóképessége, és úgy szabadul majd meg a fölösleges zsírtól, hogy közben az izmai erősödnek. Csillogó szeme és tiszta, szép bőre lesz. Jobban fog kinézni. Jobb lesz a sportteljesítménye. Az egész test működése hatékonyabbá válik.

Bármilyen egészségügyi problémája volt, az javulni fog, és minden valószínűség szerint egyszer csak elpárolog. Röviden, visszanyeri mindazt a könnyű, erőfeszítés nélküli, energiával teli állapotot és jó közérzetet, amit elveszített a gyerekkorral.

Folyamatosan, újra és újra tanúi vagyunk azok örömének, megkönnyebbülésének és megújult lelkiállapotának, akik legyőztek egy súlyos, vagy krónikus betegséget, akik éveken át tartó küzdelmek és kudarcok után végre le tudtak fogyni, akiknek a koleszterinszintje lecsökkent, a bőre kitisztult, viszketése megszűnt, energiája visszatért.

Láttam embereket, akiknek többé nem volt szükségük inzulin-injekciókra a cukorbetegség miatt. Láttam embereket, akiknek megszűntek a fájdalmai. Még olyanokat is láttam, akiknek rákos betegként eltűnt a tumora, és hivatalosan is gyógyultnak nyilvánították. Gyakran kapunk hírt emberektől, akik több hónapnyi vagy évnyi munkaképtelenség után újra dolgozni kezdtek, azoktól, akiknek elmúlt az allergiája, vagy akik meggyógyultak egy-egy fertőzésből. Olyan emberektől, akik újra jól vannak, egészségesek és energikusak.”

HOGY MI A DR. YOUNG ÁLTAL JAVASOLT TÁPLÁLKOZÁSI PROGRAM, ( ÉS MÉG SOK MINDEN MÁS)  MEGTUDHATJA A pH CSODA CÍMŰ KÖNYVBŐL! Kép

 

A mappában található képek előnézete Harmónia

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nyiregyháza

(fazekas ágnes, 2008.08.10 17:44)